phpDivingLog

3rd party extensions (phpDivingLog, dive computer downloader,...)
Post Reply
Mouse51180
Posts: 25
Joined: Thu Aug 01, 2013 15:08

Re: phpDivingLog

Post by Mouse51180 »

I did have "localhost" setup in my config file. I changed this to "172.0.0.1" and rebooted the server, but this does not look to help the error. I enabled an option to perhaps give more debug detail, but the error looks to still report the same issue.

Here is a screenshot of the web debug screen. It looks like its having an issue with the .ico file. I confirmed that is in the root directory with the index.php file.
https://ibb.co/NFGx53x

I am not sure how to get the phpinfo() data you requested.
Inferno
Posts: 264
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Location: The Netherlands
Contact:

Re: phpDivingLog

Post by Inferno »

So can you try to open test.php this giving you the output. Specially interested if you can find the the MySQL part
Mouse51180
Posts: 25
Joined: Thu Aug 01, 2013 15:08

Re: phpDivingLog

Post by Mouse51180 »

Wow...thats cool. This looks like it might have some useful info in it somewhere.
Attachments
PHP 7.3.24 - phpinfo().pdf
(489.41 KiB) Downloaded 659 times
Inferno
Posts: 264
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Location: The Netherlands
Contact:

Re: phpDivingLog

Post by Inferno »

So found the problem, you're missing the mysqli extension of PHP. I found out that phpDiveling doesn't support the new native MYSQLnd driver of PHP

So easy fix: install mysqli

Or wait till I fix phpDivinglog to support MysqlND
Inferno
Posts: 264
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Location: The Netherlands
Contact:

Re: phpDivingLog

Post by Inferno »

Mouse51180
Posts: 25
Joined: Thu Aug 01, 2013 15:08

Re: phpDivingLog

Post by Mouse51180 »

Updated all the files with the new version and am now seeing this error:

Code: Select all

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /volume1/web/includes/wp-db.php on line 1617 
Error: Call to undefined function mysql_connect() in /volume1/web/includes/wp-db.php on line 1617 Call Stack: 0.0017 388696 1. {main}() /volume1/web/index.php:0 0.0018 388920 2. require_once('/volume1/web/config.inc.php') /volume1/web/index.php:21 0.0054 395000 3. require_once('/volume1/web/settings.php') /volume1/web/config.inc.php:244 2.3169 523352 4. require_wp_db() /volume1/web/settings.php:223 3.0215 597576 5. wpdb->__construct() /volume1/web/settings.php:218 3.0216 597576 6. wpdb->db_connect() /volume1/web/includes/wp-db.php:632
Inferno
Posts: 264
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Location: The Netherlands
Contact:

Re: phpDivingLog

Post by Inferno »

So you don't have mysqli or mysql PHP extension then how to connect to Mysql
Mouse51180
Posts: 25
Joined: Thu Aug 01, 2013 15:08

Re: phpDivingLog

Post by Mouse51180 »

I am running this off a Synology server and I believe that function is handled by the MariaDB 10 package.
Inferno
Posts: 264
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Location: The Netherlands
Contact:

Re: phpDivingLog

Post by Inferno »

Mouse51180
Posts: 25
Joined: Thu Aug 01, 2013 15:08

Re: phpDivingLog

Post by Mouse51180 »

Well we are super close. I can see form layout, but it cant connect to the database for some reason.

I have tried changing the config file database_server value back to "localhost", "172.0.0.1", "<Local IP of Synology Server>"and the url of the myphpadmin page, but nothing worked. I rebooted the server after each change just to make sure it wasnt cached and I did see the error message change stating the database_server value I entered.

I also double checked the login and password in the config file log into the myphpadmin page.

Image

I also opened a forum posting seeing if anyone knew what this value should be on a synology nas.
https://community.synology.com/enu/forum/1/post/150850
Inferno
Posts: 264
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Location: The Netherlands
Contact:

Re: phpDivingLog

Post by Inferno »

The error is quite clear:
Either Mysql/MariaDb is not running
Or you have the incorrect username and password
Mouse51180
Posts: 25
Joined: Thu Aug 01, 2013 15:08

Re: phpDivingLog

Post by Mouse51180 »

I have changed my account password and checked permissions...I am 99% sure this is correct.

Is there a log or anything inside phpMyAdmin to see if the database is being contacted and confirm a bad password or account is being used or why the connection is being refused...or just to confirm the database is not being contacted at all?
Jinxzy
Posts: 5
Joined: Wed Jan 17, 2024 21:19

Re: phpDivingLog

Post by Jinxzy »

So I am trying to run this on nginx with php-fpm. I already run a nextcloud server on the same server so php-fpm works.

I can generate test.php but when visiting the web address I get a 404. I cannot see any errors in nginx log access or error and I cannot see any errors in php logs.

The only thing I see relating to this domain is this

Code: Select all

94.7.12.*** - - [21/Jan/2024:12:06:16 +0000] "GET /index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/ HTTP/2.0" 404 170 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/120.0.0.0 Safari/537.36"
94.7.12.*** - - [21/Jan/2024:12:06:16 +0000] "GET /favicon.ico HTTP/2.0" 404 170 "https://divelog.**********.com/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/120.0.0.0 Safari/537.36"
my server block is this

Code: Select all

server {

    server_name divelog.**********.com;
    # enforce https
    return 301 https://$server_name$request_uri;

}

server {
    listen 443 ssl http2;

    ssl_certificate /etc/letsencrypt/live/**********.com/fullchain.pem;
    ssl_certificate_key /etc/letsencrypt/live/**********.com/privkey.pem;


        #
        # Note: You should disable gzip for SSL traffic.
        # See: https://bugs.debian.org/773332
        #
        # Read up on ssl_ciphers to ensure a secure configuration.
        # See: https://bugs.debian.org/765782
        #
        # Self signed certs generated by the ssl-cert package
        # Don't use them in a production server!
        #
        # include snippets/snakeoil.conf;

        root /var/www/divelog;

        # Add index.php to the list if you are using PHP
        index index.php index.html /index.php$request_uri;


        location / {
                        # First attempt to serve request as file, then
                # as directory, then fall back to displaying a 404.
                try_files $uri $uri/ =404;
        }

        # pass PHP scripts to FastCGI server
        #
        #location ~ \.php$ {
        #       include snippets/fastcgi-php.conf;
        #
        #       # With php-fpm (or other unix sockets):
        #       fastcgi_pass unix:/run/php/php8.1-fpm.sock;
        #       # With php-cgi (or other tcp sockets):
        #       fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
        #}

    # Pass PHP scripts to php-fpm
    location ~ .php$ {
        fastcgi_pass   unix:/var/run/php/php8.3-fpm.sock;
        fastcgi_index  index.php;
        fastcgi_buffers 16 8k;
        fastcgi_buffer_size 16k;
        fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  $document_root$fastcgi_script_name;
        include        /etc/nginx/fastcgi_params;
    }

        # deny access to .htaccess files, if Apache's document root
        # concurs with nginx's one
        #
        #location ~ /\.ht {
        #       deny all;
        #}
}
I have also tried multiple php versions. Anyone able to help?
divinglog
Site Admin
Posts: 5756
Joined: Sat Feb 08, 2003 21:02
Location: Coburg
Contact:

Re: phpDivingLog

Post by divinglog »

I don't know the answer, but this looks like the problem:

Code: Select all

/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/index.php/
For some reason it chains multiple index.php requests and that's why you get a 404 error. I have no idea why this is happening. Maybe some kind of redirect configuration issue?
Jinxzy
Posts: 5
Joined: Wed Jan 17, 2024 21:19

Re: phpDivingLog

Post by Jinxzy »

Hello all, does this depend on mysqli or can the pdo api be used?

Trying to figure out database connection
Post Reply